Oeps. Helaas is de normale website tijdelijk niet bereikbaar.

Via deze tijdelijke Webpagina worden de belangrijkste gegevens getoond.

AllUnited probeert het probleem z.s.m. op te lossen!

Inloggen

Wedstrijdschema

Er zijn geen wedstrijden

Overlijden Gert Bos

Vanochtend bereikte ons het droevige bericht dat Gert Bos op 23 maart 2024 is overleden.

       


100 Jaar bestaan Kegelclub Acht Om De Lange in Friesland

Op vrijdag 5 april vieren we het 100-jarige bestaan van Kegelclub Acht om de Lange te vieren in de Friesche Club!  Tijdens dit feestelijke evenement is de documentaire “De Club” meerdere keren te zien. 

 

 

 

 

 

Voorafgaand aan de filmvertoning geeft de regisseur van de documentaire een speciale inleiding. Naast de vertoning zijn er de hele avond diverse activiteiten te doen in het pand, zoals een rondleiding over de historie van de Friesche Club en een mini-clinic kegelen. We heffen graag samen het glas op deze mijlpaal voor Acht om de Lange en de première van de documentaire! We verwelkomen u vrijdag 5 april vanaf 16:00 uur graag met een hapje en een drankje. Laat u ons weten of u erbij bent en of u iemand meeneemt? Dit kan door te reageren  via dit formulier Locatie: Friesche Club, Ruiterskwartier 57 te Leeuwarden   Tijden 15:30 Inloop 16:00 Officiële opening 16:30 - 21:00 Doorlopend filmvertoningen en activiteiten   We zullen de documentaire meerdere malen vertonen en er zullen diverse activiteiten zijn, bent u niet in de gelegenheid om er om 16.00 uur te zijn, dan bent u welkom om later aan te sluiten. Parkeren: Parkeergarage Zaailand, Zaailand 5 te Leeuwarden   Documentaire: De documentaire is op zaterdag 23 maart om 15:30 uur bij NPO2 te zien en zondag 24 maart vanaf 17:00 elk uur bij Omrop Fryslân.     


Uitslagen Landelijke Competitie 2023/2024

Uitslagen de de 8e wedstrijd

De laatste wedstrijd van de Landelijke Competitie zit er op.Bij deze wat foto'sVoor de standen kijk onder Uitslagen op deze site,


Mark maakt kegelballen weer rond

Artikel in de Gelderlander;
Mark Hesselink uit Winterswijk kent met zijn kegelballenservice een bijzondere hobby.
Met het afdraaien van kegelballen, maakt hij beschadigde ballen van klanten weer helemaal rond en nagenoeg als nieuw. 

Hier onder de link naar het Artikel in de Gelderlander. https://www.gelderlander.nl/winterswijk/mark-maakt-kegelballen-weer-rond-als-niemand-het-doet-zijn-er-straks-alleen-maar-ballen-waar-je-niks-meer-mee-kunt~ab909490/  


Kegelclub Onder Ons Dieren bij Omroep Gelderland

Kegelclub Onder Ons Dieren is benaderd door Omroep Gelderland met de vraag of ze willen meewerken aan een uitzending van het programma "Gelders Grijs". Dit is een serie uitzendingen  gepresenteerd door Jochem van Gelder waar aandacht wordt geschonken aan hoe senioren invulling geven aan hun passie en tijdsbesteding. De sport, het verenigingsleven en de individuele leden zullen daarbij uitgebreid belicht worden. Een uitzending duurt ca 25 minuten. Er zijn inmiddels 4 uitzendingen met andersoortige verenigingen gemaakt, deze worden in januari uitgezonden. Een volgende serie van 4 uitzendingen is in de maak. 

Na verschillende afstemmingen met Omroep Gelderland en een bezoekje van de redactrice aan de clubavond is gezamenlijk positief besloten tot deelname.  De komende weken gaan de voorbereidingen beginnen door interviews met leden en het verzamelen van algemene informatie over het kegelen en de club. Op dinsdag 30 januari zullen de opnamen worden gemaakt. Dit geheel wordt samengesteld tot een uitzending van ca 25 minuten. Het is nog niet bekend wanneer de uitzending zal zijn. Zodra dat bekend is laten we dat uiteraard weten.  Wij kijken erg uit naar dit unieke moment. Hoe mooi is het om het kegelen in zijn algemeenheid en het bijbehorende verenigingsleven onder de aandacht te brengen bij een breed publiek in Gelderland. Mis het niet! Omroep Gelderland is door heel Nederland te ontvangen.


's-Hertogenbossche Kegel Bond Open, 17 december 2023

Na een uitermate gezellig Kersttoernooi van 2022 werd het aantal inschrijvingen voor het toernooi van dit jaar ver overtroffen. Met 42 personen werd om 10.00 uur gestart met de kegel sportiviteiten. De dag van te voren waren de voorbereidingen door verschillende dames en Martin Blom, in de vorm van o.a. de team loting, gedaan om het toernooi snel en gladjes te laten verlopen. Ook de te winnen prijzen en niet te vergeten het jaarlijkse SHKB-loterij festijn, waren tot in de puntjes voorbereid. De verdeling van Gastenteams en SHKB-leden teams was een zeer geslaagde keuze en zorgde voor een speciale stemming met aanwijzingen en vreugde wanneer een goede worp werd behaald.

De feestelijke stemming werd nog verder verhoogd door een andere aanpak van het horecagebeuren. Met grote regelmaat werd zij bevraagd voor nog een consumptie en ook de lunch werd op een zeer efficiënte wijze uitgeserveerd. Dit in tegenstelling van vorig jaar. De complimenten aan alle horeca medewerkers is hier dan ook zeker op zijn plaats. Nadat een ieder zijn zestig ballen had gegooid en de meeste nog meer doordat veelvuldig gebruik werd gemaakt van de vrije banen voor het 21 gooien of de Zesdaagse, konden al snel de winnaars van de verschillende klassen door Martin worden berekend, bekend worden gemaakt en de bijpassende prijzen uitgereikt. Na de trekking van de SHKB-loterij, met zijn mooie prijzen, kon deze geweldig gezellige kegeldag worden afgesloten onder dankzegging aan alle bij de organisatie van dit toernooi betrokken leden en bestuursleden. Zonder hen geen SHKB-Kersttoernooi!! Wij kijken dus terug op een zeer geslaagde kegelmiddag in het feel Fit Center in Vught. 


Uitslagen Landelijke Competitie 2023/2024

De uitslagen zijn weer bijgewerkt.

De uitslagen na de 5e wedstrijd in de Landelijke Competitie zijn bijgewerkt.Kijk voor de standen in de verschillende divisies bij uitslagen.


Alinghoek Toernooi 2024

Informatie over het Alinghoek toernooi 2024.

Bij deze nodigen wij u uit om deel te nemen aan het 34e Alinghoek toernooi dat gehouden gaat worden van 1 februari t/m 17 februari 2024.Meer informatie in de bijlagen.


145 jaar kegelclub ,,De Vrijheid” uit Winterswijk

Op 14 oktober jl. bestond kegelclub de Vrijheid uit Winterswijk 145 jaar.

Op dit moment de grootste vereniging van Winterswijk met 18 leden. Ik heb er eens wat verslagen uit het boekwerk van het 100-jarig bestaan van kegelclub de vrijheid bijgenomen. Prachtige verhalen. Een jubileum dat werd gevierd met een jubileumtoernooi van 23 september t/m 7 oktober 1978 bij Cafe Restaurant ,, Boer Balink” in Winterswijk. De officieele opening werd gedaan door toenmalige burgermeester van Winterswijk Cor de Vries. 14 oktober 1978 was er een receptie ter ere van het 100-jarig bestaan bij Boer Balink. Tijdens deze receptie haalde de burgermeester toen al aan ,, Winterswijk, een gemeente waar muziek in zit”. Binnen het ruim gesorteerde scala van de hier ter plaatse beoefende sporten nam de kegelsport toen al een vooraanstaande plaats in. Ook tijdens deze receptie voerde de toenmalige voorzitter van de landelijke Kegelbond de K.N.K.B. de heer J.L. Derwort het woord. Deze wenste kegelclub de Vrijheid met de woorden, dat Uw club het gegeven zal zijn nog vele jaren de vriendenclub te zijn die het kennelijk al 100 jaar is. Nu 45 jaar later is het nog steeds de vriendenclub de Vrijheid. Dit werd door de voorzitter van de Vrijheid, Johan Mateman in zijn speech ook nog eens duidelijk bevestigd. Afgelopen zaterdag 14 oktober werd het 145-jarig bestaan ook gevierd met de kegelaars en partners. De middag begon bij de vrijwillige brandweer van Winterswijk. Daar werden door enkele vrijwilligers van de brandweer uitleg gegeven over het wel en wee van de brandweer. Dat de brandweer meer is dan alleen het vasthouden van een slang waar water uitkomt werd al snel duidelijk. Een brandmelding komt binnen, is het een melding met prioriteit 1 of 2. Moet er uitgerukt worden met één TS (tankautospuit of meerdere. De geweldige uitleg door de vrijwilligers riep uiteraard ook veel vragen op. Brandweerman(vrouw) word je niet, dat zit in de genen vanaf de geboorte volgens mij. Daarna werden de aanwezigen verplaatst naar de ,, Venemansmolen,, in Winterswijk. Daar werd onder het genot van enkele of meerdere drankjes de middag voortgezet. Er was door de organisatie een ,, Scheetkoare ,, ingehuurd van een plaatselijke schietvereniging. Voor de duidelijkheid dat is een omgebouwde caravan, waarin de aanwezigen konden schieten met een luchtbuks of pistool schieten op kaarten en schietrozen. Ook de schietsport leeft enorm in Winterswijk. Met plaatselijk zanger Dion als verrassingsact en heerlijke warme broodjes werd de dag om 19.00 uur afgesloten. Op naar het 150 jarig jubileum.


Uitslagen Landelijke Competitie 2023/2024

De uitslagen na de 3e ronde

Kijk onder uitslagen.


Wij zoeken jou!

Lijkt het je leuk om deze commissie te versterken, mee te denken en zo onze mooie Kegelsport de aandacht te geven die het verdient, laat het ons weten!
prcommissie@kegelbond.nl


Afscheid van Concordia

Per 1 december moet het Kegelhuis in Concordia ontruimd zijn, in verband met de sloop van kegelbaangedeelte. De Brummense kegelaars hadden de hoop, dat ze één op één konden verhuizen vanuit Concordia, maar dit blijkt helaas niet mogelijk.

De ontmanteling van Concordia zal op 1 november beginnen, de kegelbanen en machines worden gedemonteerd en gaan samen met  meubels en andere zaken tijdelijk in opslag. Fijn is dat alle Brummense clubs per 1 november een tijdelijk onderkomen in verschillende kegelhuizen in de directe nabijheid van Brummen hebben kunnen vinden. Op vrijdag 27 oktober kegelen de  Brummense clubs ’s avonds met een lach en een traan voor de laatste keer. Op zaterdag 28 oktober is de najaarsvergadering van de KNKB het historische sluitstuk van een brok kegelgeschiedenis. Een deur gaat dan dicht , maar de ramen wagenwijd open voor de kegeltoekomst. We hopen ergens in Mei/Juni 2024 de eerste ballen te mogen gooien in ons nieuwe Kegelhuis. Wordt vervolgd!  Het wordt zeker prachtig, een aanwinst voor onze sport !!!


Nieuw Kegelhuis in Brummen!

Er heeft al wat in de krant gestaan, maar het staat echt te gebeuren, een gloednieuw Kegelhuis in Brummen!

  Hoewel de voorbereidingen voor de nieuwbouw voorspoedig verlopen, zou je het graag nog sneller willen realiseren. De plannen zijn door college van B en W goedgekeurd m.b.t. aanpassing en wijzigingen van het bestemmingsplan voor de bouwlocatie. De bezwaartermijn is verstreken zonder dat er bezwaren zijn binnengekomen. Procedureel moet nu de gemeenteraad het besluit van B en W goedkeuren. De verwachting is dat dat in Oktober gaat gebeuren. Vervolgens wordt een versnelde procedure opgestart m.b.t. de omgevingsvergunning. Als dit rond is volgt de overdracht van de grond aan de investeerder/bouwer. De bouw van het nieuwe pand zal 2-3 maanden in beslag nemen, waarna plaatsing van banen en machines en inrichting van het Kegelhuis volgen. Er wordt een hal gebouwd van 2 verdiepingen  met een lengte van ongeveer 30 meter , en een breedte van ruim 17 meter. Zoals al bekend is bij de meeste kegelaars , worden i.p.v. de 4 kegelbanen van Concordia nu 6 ! banen gelegd. De kegelbanen komen op de begane grond , terwijl de bovenverdieping wordt gebruikt als bedrijfsruimte. De kegelruimte zal worden geëxploiteerd in eigen beheer door de gezamenlijke Brummense kegelclubs , die verenigd zijn in de Brummense Kegelstichting. De machines en banen van het huidige kegelbanen van Concordia verhuizen mee, en ook 2 banen  van het voormalige Kegelhuis in Utrecht krijgen hier een plek. Het wordt een energieneutraal gebouw , met de nieuwste snufjes op het gebied van zonnepanelen en energieopslag. Het nieuwe Kegelhuis wordt gebouwd op de locatie Hoek sportpark de Hazenberg / industrieterrein de Hazenberg. We zijn erg blij met de  investeerder , die onze dromen en hoop werkelijkheid laat worden. Ook zijn we erg dankbaar dat we de afgelopen jaren zijn geholpen door de eigenaren van Concordia , die ons de kans gegeven door te kegelen op de banen van Concordia.


Een goede start van het seizoen landelijke competitie, Varsseveld en Wintersijk

De vakantieperiode is  voorbij en we zijn weer begonnen! De aftrap van het nieuwe seizoen voor de 4de divisie op zondag 10.09.2023, locatie De Ploeg in Varsseveld.
De organisatie voor deze wedstrijd was in handen van het vers gedegradeerde team Zwolle, die helaas niet meer terecht kunnen in hun eigen Kegelhuis.
Het is even wennen…een wedstrijd organiseren in een “vreemd” Kegelhuis, en best spannend…loopt alles goed, kunnen eventuele problemen opgelost worden etc. maar het enthousiasme was er zeker niet minder om. Een thuiswedstrijd op ruim een uur rijden, zeg maar!

  Er hing een gezellige sfeer in de zaal. Veel kegelaars hadden elkaar langere tijd niet meer gezien en er viel dus veel bij te praten, maar klokslag 11 uur, na het openingswoord, rolden de eerste (proef)ballen. Dit is nieuw t.o.v. vorige seizoenen, één proefbal op iedere baan. Sommigen hebben dit al eerder ervaren, maar voor de andere deelnemers was dit nieuw en hierop werd zeer positief gereageerd door de deelnemers. De stand werd nauwkeuring bijgehouden door Henry Snoeijer die speciaal hiervoor was meegekomen vanuit Zwolle, dank daarvoor! Ook voor de Livescore werd gezorgd. Met dank aan Diana Baars en André Thomissen voor het verwerken van de scorebriefjes. Kortom, een goede sfeer, goede ondersteuning met soep en broodjes en een leuke onderlinge strijd. Nadat alle standen waren verwerkt is de wedstrijd afgesloten met het bekend maken van de uitslag, al eerste is geëindigd de heren van de Boggelaar, de eerste 6 punten zijn binnen! Twee weken later op 24-09-2023, het tweede treffen van dit seizoen, ditmaal in Winterswijk met maar liefst twee teams in competitie. De Boggelaar kon helaas geen volledig team aan de baan krijgen, maar gelukkig voorzien de regels hierin en is het toegestaan dat een team 1 wedstrijd per seizoen met 3 man/vrouw mag gooien. Helaas was de vorm wat minder, ditmaal eindigden ze op de 6de plek, goed voor 1 punt. Winterswijk 2 had de joker ingezet in persoon van Mark Hesselink, die 4 maal een prachtige score liet noteren, en zich dus  de hoogste gooier van de dag mocht noemen. Dit werd beloond met een fles wijn. Beide teams van Winterswijk waren goed op dreef en dit leverde een 1ste en een 2de plek op. Ook nu werd de Livescore weer perfect verzorgd door Diana en André. Het totaal klassement werd hierdoor volledig op zijn kop gezet, maar dat houdt het ook weer spannend Wordt vervolgd…op 8 oktober in Doesburg.


Open Dierens Kampioenschap 2023

Het Open Dierens Kampioenschap (O.D.K.) 2023

In de bijlage vindt u meer informatie over het Open Dierens Kampioenschap, te Dieren. Gebruik het inschrijfformulier als u zich wilt inschrijven.


Kegelbanen in de App

Nieuw, Kegelbanen (Locaties) in de App.

Vanaf nu staan er Kegelbanen (Locaties) in de App.In de App via Menu en dan Locaties.Moeten er locaties bij? Of kloppen er gegevens niet?Geef dit dan door aan jans@kegelbond.nl


Kersttoernooi Wieskamp Winterswijk

Op zondag 17 december 2023 is er een kersttoernooi in het Kegelcentrum Capfun Wieskamp te Winterswijk.

Aanvang: 10:30Einde ca.: 16:00Graag 20 minuten voor aanvang aanwezigWe kegelen over 6 banen van 10 ballenUiteraard zijn er weer mooie prijzen te winnenDeelnamekosten €9,00 per persoon op de dag zelf te voldoenAanmelden graag per mail aan: gerrithendriksen@planet.nl o.v.v. je naam en klasseMaximaal 48 deelnemersInfo: 06-51355356Zien jullie opgave met belangstelling tegemoet!


De klassen voor het nieuwe wedstrijdjaar

De klassen voor het nieuwe wedstrijd jaar zijn berekend en hier te vinden

De persoonlijke resultaten per bond zijn hier ook te downloaden.


Brummen krijgt nieuw kegelpaleis

Gelezen in de Stentor van 26 juli 2023

Nieuw kegelpaleis in Brummen


Wedstrijdkalender 2023/2024

Wedstrijdkalender 2023/2024 met speelplaatsen

De speelplaatsen zijn toegevoegd.


3-Bondenwedstrijden

Op 6 juni was het dan zover de finale van het noordelijk 3 bonden toernooi.

De wedstrijd werd gehouden in Kegelcentrum Bareveld in Nieuwediep. Om 10:30 uur gingen de deuren los en al snel daarna was iedereen aanwezig en konden even na 11:00 uur beginnen. Zwolle 2 verdedigde de mooie beker. De wedstrijd ging mooi gelijk op en dus was er een leuke spannende wedstrijd. Zoals gezegd liggen de prijzen op het eind. Zwolle 1 veroverde de beker. Iedereen is nog steeds erg enthousiast over de wedstrijden van de 3 bonden. Ook de telling wordt zeer op prijs gesteld en we hopen dan ook dat we deze wedstrijden ook in het seizoen 2023-2024 weer kunnen organiseren.De 3 Bonden( Friese Bond-Noord Nederlandse Kegelbond-Zwolse Bond )


René Gerards benoemd tot erelid

René Gerards benoemd tot erelid en commisaris van de KNKB.

Tijdens de Algemene ledenvergadering van 27.05.2023 is René afgetreden.Hij heeft zijn functie 12 jaar lang uitgeoefend en was derhalve niet meer herkiesbaar.Tijdens zijn lange en toegewijde dienstverband als Secretaris van de KNKB heeft hij buitengewoon veel betekend voor onze bond met al zijn inzet, kennis, kunde en passie voor het kegelen. Na een korte toespraak van voorzitter Harry Timmer, waarin alle kwaliteiten van René nogmaals werden benoemd en geroemd, kreeg hij  een attentie namens het bestuur aangeboden.Zijn opvolgster, Ivonne Kramers overhandigde tenslotte de bijbehorende speld en een bos bloemen. Op de achtergrond  blijft René betrokken bij lopende projecten, maar actief deelnemen aan vergaderingen, daar heeft hij een streep onder gezet. René, nogmaals hartelijk dank!  


Finale Beker

De Bekerkampioenen zijn bekend.

Lees verder voor een verslag met foto's.


KNKB Persoonlijke Finale

De kampioenen van de Persoonlijke Finale 23 april in Varsseveld zijn bekend.

Lees verder voor een verslag van de finale.

A-Kampioen 2023 Heren André van der Hammen A-Kampioen 2023 Dames Petra van Westerhuis B-Kampioen 2023 Heren Patrick Smeets B-Kampioen 2023 Dames Dinie Kempers C-Kampioen 2023 Heren Peter van der Meulen C-Kampioen 2023 Dames José Bottinga De volledige uitslag  


Jan Vervelde Erelid van de Winterswijkse Kegelbond

Maandag 20 maart op de Algemene Ledenvergadering van de Winterswijkse Kegelbond werd Jan Vervelde benoemd als erelid.

Van elke van de aangesloten clubs bij de WKB, totaal 15, was een afvaardiging op de ALV aanwezig. Van kegelclub ONA (Ontspanning na Arbeid) daar waar Jan zelf kegelt, was een grote delegatie afgevaardigd. 33 Jaar lang heeft Jan zich ingezet voor de kegelsport in Winterswijk. Dit als bestuurslid, webmaster en de ledenadministratie. Ook ontelbare randzaken wat betreft de kegelsport, Jan was overal voor te porren. Je moet het maar leuk vinden om dit te doen, Jan vond dit leuk."Anders is dit niet te doen, en was ik er al lang geleden mee gestopt", om zijn eigen woorden te gebruiken. Gerrit Hendriksen voorzitter van de Winterswijkse kegelbond overhandigde namens het bestuur en de aanwezigen Jan de oorkonde van het erelidmaatschap onder applaus van al de aanwezigen. Diny, de echtgenote van Jan, werd op een mooie bos bloemen getrakteerd. De Winterswijkse kegelbond telt op dit moment ca. 190 leden, ondergebracht bij de al eerdere genoemde 15 kegelclubs. Gerrit Hendriksen, Voorzitter


KNKB Dutch Masters 2023

Kegelen blijft kegelen, maar de winnaar bepalen kan op vele manieren!

Nieuw van de Koninklijke Nederlandse Kegelbond: het KNKB Dutch Masters 2023, een volledig nieuw toernooi met een spectaculaire opzet! Waarom? Meer spanning en sensatie in de wedstrijd: indeling in poules door loting, rechtstreekse duels, een knock-out fase en bij gelijke stand een barrage, kortom een wedstrijd die spannend blijft totdat de laatste bal is gegooid! Dit alles zorgt voor een zeer aantrekkelijke wedstrijd.  Leuk voor toeschouwers, supporters en andere belangstellenden. En dat willen we zo graag zien! Op de banen van Kegelhuis Concordia in Brummen gingen 24 kegelaars de strijd met elkaar aan. Vier spelers per poule, men gooit tegen ieder van de andere spelers in de poule, dus drie wedstrijden. Een wedstrijd bestaat uit drie sets, het aantal gewonnen sets is doorslaggevend.  In de poulefase worden zo in totaal 48 ballen gegooid. Na de poulefase gaan de nummers 1 en 2 van iedere groep door naar de knock-out fase, aangevuld door de beste nummers 3. In deze fase van het toernooi worden per wedstrijd 2 sets gespeeld.  Gelijke stand na twee sets? Dan volgt er een barrage! De knock-outfase was buitengewoon spannend! Veel duels moesten worden beslist door een barrage, tot groot enthousiasme van alle aanwezigen. De strijd om de 3de/4de plaats werd gewonnen door René Raaben, Fokko Frikken mocht als 4de eindigen.   De finale tussen Ben Rosier en Pierre Broersma was echt een klasse apart. Het ging heel lang gelijk op, maar uiteindelijk is Pierre, na meerdere barrages de KNKB Dutch Master 2023.                                                                                                          Het is altijd spannend iets nieuws te proberen en te kijken of het inderdaad zo werkt als van tevoren is bedacht. Mooi om te zien hoe er werd meegeleefd tijdens de knock-outfase, met echt een geweldige sfeer in de zaal. Op deze manier wordt  kegelen ook aantrekkelijk voor de niet kegelende toeschouwers en hoe mooi zou het zijn als het kegelen hierdoor langzaam maar zeker ook een kijksport zou kunnen worden. Inmiddels hebben we veel positieve reacties mogen ontvangen en kunnen we terugkijken op een meer dan geslaagd toernooi. Uiteraard zijn we als KNKB erg blij met het succes en zal het KNKB Dutch Masters ook volgend jaar weer georganiseerd worden!


Bijdrage Nederlandse Loterij

Nederland is een echt sportland. De financiering van dit specifieke sportlandschap is mede mogelijk door bijdragen van subsidie gevende instellingen en loterijbijdragen.
De bijdrage van de Nederlandse Loterij aan de Nederlandse Sport bedraagt jaarlijks zo’n €46 miljoen en wordt uitgekeerd aan NOC*NSF.

Van dit bedrag gaat ongeveer €23 miljoen rechtstreeks naar de sportbonden. Deze loterijbijdrage wordt aan de hand van door NOC*NSF en de sportbonden gezamenlijk opgestelde richtlijnen over de sportbonden verdeeld. Om voor de uitkering van de bijdrage in aanmerking te komen zijn bepaalde spelregels opgesteld, onder meer moet door de sportbonden worden voldaan aan de afspraken over kwaliteit en goed sportbestuur. De bijdrage voor de sportbonden is bedoeld als basisfinanciering om een goed functioneren van de sportbonden mogelijk te maken.De door de KNKB voor het jaar 2021 ontvangen bijdrage is in het jaar 2022 definitief vastgesteld op €33.427,00. Voor dit bedrag is symbolisch een cheque aangeboden. Deze cheque is door de kegelsport dankbaar aanvaard, zoals te zien is op de bijgaande foto die is gemaakt tijdens de viering op 28 januari 2023 van het 20-jarig bestaan van de kegelclubs ‘Alle Negen’ uit Breda en de club ‘Willen is Kunnen’ uit Biezenmortel. De leden van deze clubs beoefenen de kegelsport met veel plezier.  


Persoonlijke kampioenschappen 2023

Informatie over de Persoonlijke Kampioenschappen en de uitnodiging voor de selectiewedstrijden

In de bijlage meer informatie.


Kerst kegeltoernooi 's Hertogenbosch

Lees hier het verslag van deze wedstrijd.


DUO toenooi in Borculo

Op zaterdag 26 november was het KNKB Open DUO toernooi bij De Kelder in Borculo. Er waren 16 DUO’s aanwezig verdeeld in 2 klassen.

Het was een hele gezellige en geslaagde kegeldag. In klasse 2 nam de jeugd met Sanne Zenhorst en Davey Kuijn al snel de leiding en in klasse 1 was er een spannende strijd tussen Ron Janssen/Pascal Thans (2e op NK) en Erik-Paul Tenwolde (1e op NK)/René Raaben. Sanne en Davey gaven de voorsprong niet meer uit handen en werden DUO-kampioen in de klasse 2. In klasse 1 kwam het aan op de laatste baan en daar gaven Erik-Paul en René de voorsprong niet meer uit handen en met een klein verschil van 3 hout werden ze DUO-kampioen in klasse 1. Bijgaand de volledige stand en sfeerimpressie! De KNKB hoopt volgend jaar op nog meer deelname zodat we weer 2 dagen kunnen vullen. Tot volgend jaar allen!


Patrick Mulder 25 jaar KNKB-lid

Op 30 april 2022 is het 25 jaar geleden dat Patrick Mulder officieel lid werd
van de Tilburgsche Kegelbond en van de Kon. Ned. Kegelbond.

Patrick begon met kegelen bij kegelclub Het Rollend Raadsel van de, toenmalige, Tilburgsche Kegelbond.Na opheffing van die kegelclub werd ook hij lid bij KC de Renaissance.In 2009 werd de T.K.B. opgeheven en ging ook Patrick mee naar de MBKB.En toen ook die moest stoppen vanwege het ontbreken van kegelbanen in de regio Tilburg ging Patrick in 2015 mee naar onze huidige ’s-HKB.Patrick heeft in deze 25 jaar diverse titels behaald. (Zie de lijst)Voorzitter Luud kon hem voor dit jubileum, namens alle clubleden, op de clubavond een cadeaubon overhandigen. Patrick Mulder 1999 2e pl.TKB competitie B-klasse 2002 3e pl. TKB competitie A-Klasse 2003 2e pl. TKB competitie B-Klasse 2004 2e pl. TKB competitie A-Klasse 2005 2e pl. TKB competitie A-Klasse 2006 TKB Kampioen A-klasse 2007 2e pl. TKB competitie A-Klasse 2008 MBKB Kampioen A-klasse 2009 MBKB Kampioen A-klasse 2010 MBKB Kampioen A-klasse 2011 3e pl. MBKB Competitie A-klasse 2012 3e pl. MBKB Competitie A-klasse 2013 2e pl. MBKB Competitie A-klasse 2014 3e pl. MBKB Competitie A-klasse 2015 3e pl. 's-HKB Competitie A-klasse 2016 2e pl. 's-HKB Competitie A-Klasse 2016 Koning der koningen 's-HKB 2017 2e pl. 's-HKB Competitie A-Klasse 2017 Koning der Koningen 's-HKB 2019  's-HKB Kampioen A-klasse 2019 Prins der Prinsen 's-HKB 2022 2e pl. 's-HKB Competitie A-Klasse Pers.Score:  90 / 135 2001 - 2002 Druiventroskampioen    Vz./secr. De Renaissance, Luud Smulders


Bekerfinale 2022 League 2 te Heumen

Op zondag 24 april waren 5 teams van League 2 aanwezig voor de Bekerfinale 2022

De uitslag staat hier


Bekerfinale 2022 League 1 te Rijsbergen

Op zondag 24 april was het eindelijk weer zover en kon de bekerfinale gespeeld worden.

Na een spannende strijd hebben de Bargen de bekerfinale 2022 gewonnen.

Team Alinghoek, de winnaars van 2019 eindigden helaas op de 7e  plaats De uitslag staat hier Ivonne Kramers


NK kegelen heren beslist bij de laatste bal

Marissa Tervoert prolongeert haar titel andermaal.

Tekst: Fred Hartog
Foto’s: Kees Blokker

Op zondag 10 april werd in Haarlem het Nederlands Persoonlijk Kampioenschap kegelen gespeeld. 

Door Corona kon dit kampioenschap in 2020 en 2021 niet doorgaan, gelukkig kon deze wedstrijd dit jaar wel weer gewoon doorgaan. Hoewel gewoon is een gek woord in dit geval, want voor de meeste kegelaars was het nauwelijks mogelijk om te trainen de afgelopen 2 jaar. De verwachting was dan ook dat er wat minder hoog gegooid zou worden tijdens dit kampioenschap, toch viel dat nog wel mee want de eerste 5 in het klassement behaalden een gemiddelde van 8,5 van de max 9 te behalen kegels. Bij de heren was het de grote favoriet Pascal Thans uit Maastricht die startte met een serie van 132 (15 ballen, dus 135 is het maximum) en daarmee de leiding nam. De enige die Pascal leek te kunnen bijhouden was Gerard Frikken uit Groningen, na 4 van de 6 banen ging Pascal Thans nog steeds aan de leiding met 4 hout voorsprong op Gerard Frikken en op de derde plaats stond toen Eric-Paul Tenwolde uit Didam, die na een “matige” start steeds beter en hoger ging gooien. Eric-Paul en Pascal gaven elkaar op de 5e baan geen duimbreed toe en kwamen allebei tot een serie van 133, Gerard kon daar slechts 128 tegenover stellen en viel daardoor terug naar de 3e plaats. Toch gaf Gerard zich nog niet gewonnen en hij wierp in de laatste ronde een mooie serie van 131. Pascal ging de laatste ronde in met een voorsprong van 8 hout op Eric-Paul. Pascal had moeite met het vinden van negens op de lastige baan 2 en daardoor liep Eric-Paul - die maar negens bleef gooien – steeds wat meer in op Pascal. Toch had Pascal nog steeds een voorsprong van 1 hout na 14 ballen en had hij de titel voor het grijpen, helaas wierp hij zijn laatste bal een 6 en daardoor kon Eric-Paul hem passeren door een 8 te gooien. Het werd een 9 en daardoor was dit kampioenschap bij de 90e bal beslist in het voordeel van Eric-Paul Tenwolde met een gemiddelde van 8,67, Pascal Thans kwam tot 8,64 en Gerard Frikken eindigde met 1 houtje achterstand en een gemiddelde van 8,63 op de derde plaats. En de Haarlemse heren hoe deden die het? Niet zo goed, Fred Hartog eindigde teleurstellend op de 10e plek, Klaas Reus werd 21e terwijl Marco Dankelman net aan aan de rode lantaarn wist te ontkomen, hij werd 25e. Klaas Reus liet wel weer zijn klasse zien door een mooie serie van 130 te gooien op baan 6.  Bij de dames was de strijd om de titel minder spannend, want titelverdedigster Marissa Tervoert uit Winterswijk nam in de 2e ronde de leiding over van Tosca Kruize uit Borculo om hem vervolgens niet meer af te staan. Kika Heuvingh uit Groningen stond na 2 rondes 1 hout achter op de koploper en Tosca stond daar weer 4 hout achter. Deze volgorde zou zo blijven tot en met de 4e ronde, maar in ronde 5 en 6 poedelde Tosca en viel daardoor terug naar de 6e plek. De 3e plaats was nu een prooi voor Petra van Westerhuis uit Lochem door een mooie serie van 121 hout. Aan de kop leek het wel beslist na 4 ronden want Marissa had inmiddels een voorsprong van 24 hout en normaal gesproken geeft een topper als Marissa een dergelijke voorsprong niet meer uit handen. De 5e ronde veranderde niets aan de volgorde want Marissa kwam tot een serie van 121 en Kina stelde daar 122 tegenover. Bij ingaan van de laatste ronde was de voorsprong van Marissa dus 23 hout, toch deed Kina nog een uiterste poging om Marissa onder druk te zetten door het werpen van de hoogste serie (127 maar liefst) van de dag bij de dames. Marissa stelde daar een serie van 114 tegenover en dat was genoeg om de titel binnen te halen met een voorsprong van 10 hout op Kina. De strijd om de derde plek was hevig in de laatste ronde, er waren nog 3 kanshebbers en het was de Haarlemse Marsha Dankelman die de zenuwen het beste in bedwang had en daardoor de derde plek voor zich wist op te eisen. Voorwaar een prachtige prestatie van Marsha en zij maakte de tegenvallende prestaties van de Haarlemse heren hierdoor ruimschoot goed. Bij de dames eindigde Marissa Tervoert met precies 8,0 gemiddeld, de overige dames wisten de 8 niet aan te tikken. De complete uitslag staat hier Al met al een prachtig kampioenschap met 2 terechte winnaars, de organisatie was weer top en de wedstrijd is zonder noemenswaardige storingen en oponthoud verlopen. En nu maar hopen dat de Haarlemse kegelbond niet weer 48 jaar moet wachten om deze prachtige wedstrijd te mogen organiseren.


Nieuws uit 's-Hertogenbosch

’s-Hertogenbossche Kegelbond

www.bosschekegelbond.nl

Tweemaal Nationale kampioenen / en 1 derde plaats  Waar een kleine bond GROOT in is! Op zaterdag 2 en zondag 3 april 2022 hebben maar liefst 13 leden van de ’s-Hertogenbossche Kegelbond deelgenomen aan de Persoonlijke nationale kampioenschappen in resp. de C- en B-Klasse. Deze wedstrijden waren in het kegelcentrum Wieskamp in Winterswijk. Dus vroeg uit de veren voor onze deelnemers/sters. In de C-klasse waren wij met zeven kegelaars (allen heren) vertegenwoordigd en in de B-klasse met twee dames en vier heren.  Al onze deelnemers waren goed gemotiveerd. Maar dat zijn ze altijd bij onze kegelbond. Enkele deden voor de allereerste keer mee, maar vonden het daardoor niet minder spannend. C-klasse: Na een erg gezellige en super spannende wedstrijd werd met de laatste serie bepaald wie de nieuwe C-kampioen van Nederland werd. En dit was Pieter Poelmans van kegelclub Acht om de Lange.  Zijn series waren : 76-73- 86 -74- 75- 81 = 465 hout.  B-Klasse: Hier waren wij vertegenwoordigd door zes leden, waarvan twee dames. En juist deze twee dames zorgen bij ons voor een jubileumstemming. Ook hier was de strijd erg spannend en tot de laatste bal was het super spannend. Uiteindelijk wist Inge Palinckx van KC D.A.V.O.K. de titel B-kampioene binnen te halen. Haar series waren:  68-64-80-51-72-78= 413 hout Mil Schellekens (haar moeder) eindigde op een mooie derde plaats bij deze dames. Onze bondsvoorzitter Roel Weber, die zelf ook moest gooien kan trots zijn op de resultaten van zijn leden. Op 10 april gaan onze twee A-klassers de strijd aan in Haarlem.  Met vriendelijke groet Luud SmuldersPR Bestuurslid ‘s-HKB    


André Thomissen geslaagd voor het certificaat Vlakker

Na het volgen van de door de gebroeders Joop en Cor Brouwer daartoe gegeven opleiding is André Thomissen na het daarvoor in deze zomer afgelegde examen, geslaagd in het op de juiste wijze vlakken en stellen van kegelbanen.

De KNKB en de kegelwereld zijn blij met het behaalde certificaat m.b.t. het waarborgen van de bestaande technische expertise en kennis voor de kegelsport. Met de heren Bert de Vries en Ed de Jong, die eveneens de cursus hebben gevolgd en examen hebben afgelegd, is in een persoonlijk onderhoud en wederzijds akkoord een traject afgesproken met de mogelijkheid om eveneens het certificaat te verkrijgen, zij blijven vooralsnog aspirant vlakker. Bestuur KNKB.


Jaap Heetebrij Erelid Zwolsche Kegelbond

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Zwolsche Kegelbond afgelopen week is Jaap Heetebrij benoemd tot Erelid.
Vele jaren heeft hij de functie van secretaris vervuld en zich ingezet voor de kegelsport in Zwolle.
Binnenkort neemt hij afscheid van de ZKB door zijn aanstaande verhuizing richting Oldenzaal.


Nieuwe Keurmeesters en Vlakkers

Zaterdag 4 mei is de cursus keuren en vlakken afgerond, hopende dat we hiermee een stap maken voor het behoud van kennis en de vaardigheden om de kegelsport te behouden voor de toekomst.

 

Van de 7 keurmeesters en 5 baanvlakkers die zich hadden aangemeld zijn er uiteindelijk 5 keurmeesters en 3 baanvlakkers overgebleven. Onder leiding van de Instructeurs Joop en Cor Brouwer is deze cursus gegeven en is de kennis aan de nieuwe lichting overgebracht. Op de foto: (v.l.n.r.) Joop Brouwer (instructeur) Harry Siebenheller (vlakker) Jannes Bockhoudt (keurmeester) Martin Eleveld (keurmeester) Bert Schwartz (keurmeester) Bert de Vries (vlakker) Brenda Thomissen (keurmeester) Cor Brouwer (instucteur) André Thomissen (vlakker) Ron Janssen (keurmeester) André Thomissen Locatiebeheer KNKB


Bekijk uw gegevens in het ledenbestand

Wat weet de KNKB van je?

Vanwege AVG regels heb je recht op inzage.

Om toegang te krijgen tot je persoonlijke gegevens op de KNKB website, klik op het linkse rondje boven in het scherm. (silhouet van een persoon) Je krijgt dan een login scherm. Met je relatienummer of je e-mail adres, zoals dat bekent is bij de ledenadministratie, en je wachtwoord kom je dan bij je gegevens. Als je nog nooit bent ingelogd en dus geen wachtwoord hebt, vul je je relatienummer in en klik op 'opvragen?' Er wordt dan een bericht gestuurd met een tijdelijk wachtwoord naar het bij de KNKB bekende email adres. Hiermee kun je dan inloggen en toegang krijgen tot je gegevens. LET OP! Als je (nog) geen e-mail adres hebt opgegeven bij de KNKB, dan kan er geen wachtwoord worden verstuurd. In dat geval stuur je een bericht aan je bondsledenadministrateur of ledenadministrateur@kegelbond.nl met je relatienummer en/of je naam en je e-mail adres. Nadat dit is verwerkt krijg je bericht van de ledenadministrateur, en kun je bovenstaande procedure volgen om de gegevens in te zien. Met een persoonlijke login kun je o.a. documenten zien die niet voor iedereen die de website bezoekt zichtbaar zijn. B.v. jaarverslagen/notulen enz. Mocht u onjuistheden, of aanvullingen hebben, stuurt u die dan aan uw bondsledenadministrateur, of aan ledenadministrateur@kegelbond.nl Als je geen e-mail hebt kun je de gegevens vragen aan je bondsledenadministrateur.


Kegelen een prachtige sport en dat moet zo blijven!

De Koninklijke Nederlandsche Kegelbond (KNKB) heeft een van de voorstellen van de commissie Doelgroepen tot een speerpunt verheven.

In een flyer, die onlangs naar alle Bonden is gestuurd, is kort omschreven waarom het zo belangrijk is dat uw leden lid zijn van de KNKB.

Er zijn diverse Bonden in het land waar wel gekegeld wordt onder de vlag van de plaatselijke Bond, maar waar niet alle leden als lid zijn aangemeld bij de KNKB. Als wij onze Bond zo sterk en groot willen maken en daardoor meer en meer mee kunnen tellen bij de grote sportorganisaties, zullen wij moeten trachten de kegelaars aan ons te binden. Dus nieuwe leden aantrekken voor de KNKB is van levensbelang, zeker als u weet dat de inkomsten, afkomstig van NOC*NSF gekoppeld zijn aan het aantal leden, met als peildatum 1 januari. De peildatum 1 januari 2017 heeft aangegeven dat onze bijdrage voor 2018 met ruim 7000 euro wordt gekort.  Om nu te voorkomen dat er in 2019 nog verder gekort gaat worden is het belangrijk te trachten om 1 januari 2018 in ieder geval de terugloop een halt toe te roepen! Wij zullen met een gericht beleid proberen het ledenbestand een positieve impuls voor de toekomst te geven. Maar, voor de korte termijn, wat is er simpeler dan die kegelaars die al regelmatig op uw banen spelen en nog geen lid zijn van uw Bond of KNKB lid te maken. Dit moet toch mogelijk zijn met uw hulp en inspanning. Wij hebben nog een korte tijd tot de peildatum, maar u moet toch voor het eind van het jaar uw ledenbestand opgeven per 1 januari 2018. Om dit te realiseren moet u toch communiceren met uw leden/clubs. Wij rekenen op uw steun en samen kunnen wij de teruggang in ledenaantallen tot staan brengen, sterker nog, wij zijn ervan overtuigd dat het mogelijk moet zijn om, zelfs in dit korte tijdsbestek, per 1 januari 2018 een positief resultaat in ledenaantallen te kunnen waarmaken. Klik hier voor de aanmeldingsbrief voor nieuwe leden. Bestuur van de KNKB.


AllUnited