Algemene Verordening Gegevensbescherming

Bescherming gegevensWat betekent de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) voor U als lid van de KNKB?

Bonden, verenigingen, clubs, stichtingen, bedrijven, enz. moeten zich houden aan de AVG als zij persoonsgegevens verwerken.

Deze verordening geldt in heel Europa en is ook bekend onder de afkorting GDPR (General Data Protection Regulation.)

Er verandert praktisch niet zoveel voor de leden, alleen krijgt het nu een meer formeel karakter. Uw rechten worden uitgebreid!

Mocht u er vragen over hebben dan kunt u terecht bij het bestuur, en de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De KNKB heeft een administratie waarin persoonsgegevens worden opgeslagen en is verplicht zich aan de AVG te houden. Een juridische uitleg (100 pagina’s) is op aanvraag beschikbaar bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De KNKB gaat (en ging) zorgvuldig om met uw gegevens en zal deze niet zonder uw expliciete toestemming doorgeven aan andere, dan met de kegelsport verbonden clubs en verenigingen.

Er wordt op dit moment gewerkt aan een protocol, waarin de werkwijze betreffende de AVG wordt beschreven.

De AVG betekent voor U als lid van de KNKB, de aangesloten bonden en clubs het volgende:

  • De KNKB en aangesloten bonden gebruiken uw gegevens voor administratie, facturatie en wedstrijdorganisatie.
  • U heeft het recht om de KNKB te vragen waarvoor en wanneer bepaalde gegevens worden gebruikt.
  • U heeft het recht om de persoonsgegevens in te zien die door de bond zijn opgeslagen, en eventueel te laten wijzigen, verwijderen, enz.
  • U geeft toestemming voor het gebruik van uw persoonlijke gegevens door de KNKB en aangesloten bonden t.b.v. administratie, facturatie en wedstrijdorganisatie tot het einde van uw lidmaatschap.
  • U geeft toestemming voor het gebruik van uw gegevens in publicaties betreffende wedstrijddeelname, en wedstrijduitslagen inclusief foto’s op de websites en sociale media van de bonden. Hiervoor worden meestal alleen uw bondsnaam, clubnaam, gender, naam, voornaam of voorletters en behaalde score gebruikt. Tot het einde van uw lidmaatschap
  • Voor het gebruik van uw gegevens voor promotie doeleinden zal apart toestemming van u worden gevraagd. Per geval.
  • Toestemmingen kunnen te allen tijde geheel of gedeeltelijk worden ingetrokken, hiervoor moet u schriftelijk (e-mail) contact opnemen met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • Indien U geschaad wordt door het gebruik van uw gegevens door de KNKB en/of aangesloten bonden, moet U een klacht schriftelijk (e-mail) indienen bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • In geval de KNKB uw klacht niet naar tevredenheid behandeld, kunt u uw klacht neerleggen bij de Autoriteit Bescherming Persoonsgegevens.
  • In het geval van een datalek zal de bond u binnen 72 uur informeren. Tevens wordt het gemeld bij de Autoriteit Bescherming Persoonsgegevens.

Let Op: publicatie op privé sites en sociale media vallen NIET onder de verantwoordelijkheid van de KNKB en aangesloten bonden. Daarvoor dient u bij de betreffende particuliere publicist te zijn.

U bevindt zich hier: Start Info Algemene Verordening Gegevensbescherming